Ana Sayfa / Tıbbi Dergiler / Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti’nin yayın organı olup ilgili alanlardaki özgün araştırma, derleme, olgu sunumu, bilimsel haberler, bilimsel kitap ve dergi tanıtım yazıları ile okuyucu mektuplarını yayımlayan hakemli bir dergidir.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi‘nin amacı; tıbbi mikrobiyoloji, veteriner mikrobiyoloji, tarım ve endüstri mikrobiyolojisi, moleküler mikrobiyoloji, bakteriyoloji, viroloji, mikoloji, parazitoloji, immünoloji, alerji, enfeksiyon hastalıkları, gıda hijyeni, gıda mühendisliği, biyoteknoloji, epidemiyoloji, halk sağlığı veya mikrobiyoloji bilimi ile ilgili diğer alanlarda yapılmış olan bilimsel çalışmaları içeren makale, derleme, kısa bildiri, olgu sunumları, editöre mektup ve eğitim amaçlı diğer bilimsel yazıları yayınlamaktadır. Yayın dili Türkçedir. Çift kör hakemlik sistemine dayalı, baskı ve “on-line” olarak hazırlanan düzenli, sürekli bağımsız bir dergidir.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi‘nde yayımlanan yazılar, isim sahibi yazarların görüşü olup imtiyaz sahibi, editör, yayın kurulu ya da yayımcının görüşü değildir. Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti imtiyaz sahibi, editör, yayın kurulu ya da yayımcı bu yazılar için herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi 2014 yılından itibaren Ulakbim TR-DİZİN ve Türkiye Atıf Dizini‘nde indekslenmektedir.

Yazarlara Bilgi

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi; Mart, Haziran, Eylül ve Aralık olmak üzere üç ayda bir çıkar ve dört sayıda bir cilt tamamlanır. Yazıların sorumluluğu yazarlarına ait olup; dergi yazıları Türkçe olarak kabul etmektedir.

Yayımlanması istenen metnin dayandığı çalışma, daha önce bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlamak üzere teslim edilmiş veya kabul edilmiş olmamalıdır. Özet biçiminde yayımlanmış bir ön bildirinin bitmiş biçimine yer verilebilir.

Dergiye gönderilen yazılar, ilk olarak dergi standartları açısından incelenir. Derginin istediği forma uymayan yazılar, daha ileri bir incelemeye gerek görülmeksizin yazarlarına iade edilir. Bu nedenle gereksiz yere zaman ve emek kaybına yol açılmaması için, yazı sahipleri dergi kurallarını dikkatli incelemek zorundadır.

Dergi kurallarına uygunluğuna karar verilen yazılar Danışma Kurulundan veya konu ile ilgili kişilerden en az iki hakeme gönderilir ve hakemlerden yayına uygun olup olmadığı konusunda görüşleri alınır. Düzeltme isteniyorsa tekrar yazara gönderilir. Bu incelemeden geçen yazılar, Yayın Kurulu tarafından tekrar değerlendirilir ve basılacağı yer ve sayı kararlaştırılır.

Danışma ve Yayın Kurulları; düzeltme, kontrol ve dizgi aşamasında yayıncı, yazılarda düzeltme yapmak, biçiminde değişiklikler istemek ve yazarları bilgilendirerek kısaltma yapmak yetkisine sahiptir. Yazarlardan istenen değişiklik ve düzeltmeler yapılana kadar, söz konusu yazılar yayın programında sırada bekletilir.

Teslim edilmiş bir metnin tümünün veya bir bölümünün bir başka yerde yayımlanması söz konusu olursa editörlere bilgi verilmesi zorunludur.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi Başvuru
  • Sadece on-line başvurular kabul edilir.
  • Başvurularda, tüm yazarların adları ve adresleri, açık olarak yazılmalıdır. Ayrıca, yazının tüm yazarlar tarafından onaylandığını ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmadığını ve teklif hakkının dergiye bırakılacağını belirten ve tüm yazarlar tarafından imzalanmış web sayfasındaki belgenin (Copyright-Telif) on-line olarak veya posta ile aşağıdaki adrese gönderilmesi zorunludur.
  • Deneysel hayvan araştırmaları kapsamında yapılan araştırmalarla ilgili etik kurul onayına ait görüntünün on-line olarak ve kopyasının posta ile aşağıdaki adrese gönderilmesi zorunludur.
  • İnsanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalarla ilgili etik kurul onayına ait görüntünün on-line olarak ve kopyasının posta ile aşağıdaki adrese gönderilmesi zorunludur.
İletişim

E-Posta: tmcdeditor@gmail.com

Web: tmc.dergisi.org

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Çocuk Dergisi

Çocuk Dergisi

Çocuk Dergisi – Journal of Child veya JCHİLD, İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü’nün çocuk sağlığı …