Ana Sayfa / Tıp Kongreleri / Şizofreni & Bipolar & Depresyon Akademisi

Şizofreni & Bipolar & Depresyon Akademisi

Şizofreni & Bipolar & Depresyon AkademisiŞİBDA, ilk kez Duygudurum VakfıDUVAK tarafından Şizofreni & Bipolar & Depresyon çalışmalarını yürütmek amacıyla 9-12 Ekim 2022 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşecektir.

Özellikle psikiyatrinin en temel hastalıkları olan “Şizofreni & Bipolar & Depresyon” üçlüsünü A’dan Z’ye ele alan akademik düzeyi yüksek bir kongre düzenlenmesi planlanmaktadır.

Aynı zamanda Şizofreni, Bipolar ve Depresyon konularında yerli ve yurt dışından katılacak yabancı konuşmacılar ile birlikte; epidemiyolojilerinde risk grupları, biyolojik ve psikodinamik etiyolojilerinden, psikofarmakolojik, biyolojik, psikodinamik ve üçüncü nesil bilişsel-davranışçı tedavileri ele alınmaktadır. Bununla beraber kongrede, tüm yönleriyle konferanslar, açık oturumlar ve “çapraz ateş” adı verilen ikili ve üçlü tartışmalar şeklinde planlanmıştır.

Şizofreni & Bipolar & Depresyon Akademisi yabancı konuşmacıların katılımı ile tedavi alanında hangi yönlerde diğer ülkelerden daha etkin ve güçlü olunduğu, hangi yönlerden eksikler olduğu katılımcılar tarafından görülmesi sağlanacaktır.

Bununla birlikte bilimsel programda akşamları hastalıklara özgün tedavi yaklaşımlarına yönelik maraton kurslar düzenlenecektir. Kongre Düzenleme Kurulu, her katılımcıya istediği her kursa ücretsiz ve ek olarak katılabilme olanağı sağlamaktadır.

Şizofreni & Bipolar & Depresyon Akademisi

Şizofreni & Bipolar & Depresyon Akademisi

Düzenleme Kurulu.Kayıt & Konaklama.İletişim

Bilimsel Program

  • 9 Ekim 2022 Pazar
  • 10 Ekim 2022 Pazartesi
  • 11 Ekim 2022 Salı
  •                                                                                                                
  • 12 Ekim 2022 Çarşamba
14:00-14:15 Açılış
14:15-16:00 Psikiyatride İlginç Konular Paneli

Aktivatör Moderatör: Doç. Dr. Çiğdem AYDEMİR

  • Prof. Dr. Ertan TEZCAN: Borderline kişilik bozukluğu ile depresyonun ilişkisi ve tanı karmaşası yaratan durumlar.
  • Prof. Dr. Çiçek HOCAOĞLU: Depresyon, şizofreni ve bipolar etiyolojisinde söz edilen “Çocukluk çağı travmaları” beyni nasıl veya ne şekilde etkiler ve neler doğurur?.
  • Prof. Dr. Nevzat TARHAN: Şizofreniden depresyona güncel “Kişiye özel tedavi” yaklaşımı, psikiyatrist ve hastalara neler vaat ediyor.
  • Prof. Dr. Hüsnü ERKMEN: Psikiyatristler için zor bir sorun: İlk atak psikotik özellikli bipolar bozukluk ile şizoaffektif bozukluğun ayırıcı tanısı nasıl yapılabilir? veya yapılabilir mi?
  • Uzm. Dr. Samuray ÖZDEMİR SELVİ: Depresyonun tedavisinde sözü edilen yeni yaklaşımlar; Psikodisleptiklerin kullanımı
16:00-16:30 Kahve arası
19:00-21:00 Akşam Yemeği
21:00-24:00 Maraton kurs

Salon A: Şema Terapi Kursu: Uz. Dr. Alp Karaosmanoğlu

08:30-11:00 Şizofrenide güncel yaklaşımlar, tedavi ve akılcı ilaç kullanımı paneli

Aktivatör moderatör: Prof. Dr. Lut TAMAM

  • Doç. Dr. Mihriban DALKIRAN: Erişkinde “Yaygın gelişimsel bozukluk” zemininde şizofreni ve/veya ilişkili bozuklarda tanı koyma ve akılcı tedavi yaklaşımı nasıl olmalıdır?
  • Prof. Dr. Ahmet RIFAT ŞAHİN: Şizofrenide suisid ve homisidlerin sıklığı, bu hastaların klinik özellikleri ve psikiyatristlerin bu konulardaki cezai sorumlulukları?
  • Prof. Dr. Erdal Erşan: Şizofreni oluşumunda klasik dopamin tedavisinin yerini alabilecek “Yeni teoriler”in ışığı neleri aydınlatıyor?
  • Prof. Dr. Köksal ALPTEKİN: 2022 yılında şizofreni tedavisinde kullanılan yeni teknolojiler: “Sanal gerçeklik ve metaverse”.
  • Prof. Dr. Selçuk KIRLI: “Şizofreni hastalarında izlenen depresyon” tabloları ve bu durumların tedavisinde akılcı ilaç yaklaşımı
  • Prof. Dr. Zeki YÜNCÜ: Şizofrenili ebeveyni olan “Ultra riskli çocuk ve gençler” için “Koruyucu amaçlı psikoterapötik ya da ilaç tedavisi” gereklimidir? (2022’deki son görüşler nelerdir).
11:00-11:30 Kahve arası
11:30-12:30 Satellit sempozyum: Abdi-İbrahim Otsuka

Moderatör: Erdal IŞIK

Konuşmacı: Sermin KESEBİR

Konu: Bipolar 1 Bozuklukta Tam İyileşme Artık Mümkün – Abilify Maintena Deneyimleri

12:30-14:00 Öğle Yemeği
14:00-15:00 Satellit sempozyum: Adeka

Moderatör: Dr Kemal YAZICI

Konuşmacı: Prof Dr Erdal IŞIK

Konu: “Tedaviye dirençli şizofrenide Klozapin kullanımının rasyonelleri ve vazgeçilmez yeri”

15:00-16:00 Bipolar Bozukluklarda Güncel Tedavi ve Akılcı İlaç Kullanımı Paneli

Aktivator moderatör: Prof. Dr. Attila EROL

  • Doç. Dr. Özge ŞAHMELİKOĞLU: Bipolar hastalarda antidepresan kullanımı gerektiren OKB ve panik bozukluğu durumlarında tedavi ve akılcı ilaç kullanımı nasıl olmalıdır?
  • Doç. Dr Nermin GÜNDÜZ: Bipolar hastalarda kanser, inme gibi yaşamı tehdit eden hastalıklar ve erken yaşta ölümler neden daha fazladır? Bu konuda neler yapılabilir?
  • Prof. Dr. Yasemen IŞIK MENGÜ: Bipolar mı? DEHB mu? Borderline mı?
16:00-16:30 Kahve arası
16:30-17:40 Bipolar bozukluklar paneli

Aktivator moderatör: Prof. Dr. Attila EROL

  • Prof. Dr. Sunar BİRSÖZ: Şizofreni ve bipolar bozukluğun etiyolojik, klinik vb. diğer yönlerinden benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?
  • Prof. Dr. Mine PEKALKAN ŞAHİNGÖZ: Bipolar kadın ve bebeklerinin bedensel ve ruhsal sağlıkları yönünden; ”Gebe kalma kararı, tedavi seçimi, doğum ve emzirme” konularında bilinmesi gerekenler nelerdir?
  • Prof. Dr. Abdurrahman ALTINDAĞ: Bipolar hastaların “Bilişsel davranışcı tedavisi” nasıl yapılır ve/veya klinik pratikte hangi epizoda hangi metaforlar kullanılabilir?.
  • Prof. Dr. Sermin KESEBİR: Unipolardan, bipolara geçiş; Unipolar bozukluk, bipolar bozukluğun (o) başlangıç noktası mıdır?
  • Prof. Dr. Rıfat KARLIDAĞ: Bipolar bozukluğun sürdürüm tedavisinde “klasik duygu durumu düzenleyici ya da yeni nesil antipsikotik kullanım seçimine karar verdirici özellikler” nelerdir?
19:30-21:00 Akşam Yemeği
21:00-24:00 Maraton kurs

Salon A : Metakognitif Terapi Kursu; Prof. Dr. Murad ATMACA

8:30-11:00 Depresyon ve bipolar bozukluklarda güncel tedavi ve akılcı ilaç kullanımı paneli

Aktivatör moderatör: Orhan DOĞAN

  • Prof. Dr. Esra YAZICI: Annede intihara ya da bebeğin anne tarafından zarar görmesine yol açabilen “Postpartum depresyonlarda” etiyolojik etkenler ve yeni tedavi yaklaşımları nelerdir?
  • Prof. Dr. Murat ERKIRAN: İntihar düşüncesi ya da girişimi olan hastaya psikoterapötik ve etik yönlerden yaklaşım nasıl olmalıdır?
  • Prof. Dr. Erdal IŞIK: 2022 yılında “Tedaviye dirençli depresyonda glutamaterjik, dopaminerjik sistemler gibi çeşitli monoaminerjik sistemlere yönelik yeni tedavi yaklaşımları nelerdir?
  • Prof. Dr. Ayşegül YILDIZ: Tedavi konusunda psikiyatristleri zorlayan “Bipolar depresyonda” (2022 yılındaki yeni çalışma sonuçlarına göre), çeşitli ilaçların tedavi etkinlikleri konusunda mitler ve/veya gerçekler nelerdir? Hangi tedavi yaklaşımı/yaklaşımları öncelikle uygulanmalıdır?
  • Prof. Dr. Abdullah ATLI: “Bipolar bozukluk tedavisinde uzun etkili antipsikotik ilaç kullanımı”.
11:00-11:30 Kahve arası
11:30-12:30 Satellit sempozyum: Janssen

Moderatör: Prof Dr İlkin İÇELLİ

Konuşmacı: Prof. Dr. Erdal Işık

Konu: “Psikofarmakolojik ve biyolojik özelliklerinden klinik özelliklerine: Paliperidon palmitat”

12:30-14:00 Öğle Yemeği
14:00-16:00 Psikiyatride İlginç Konular Paneli

Aktivatör moderatör: Doç. Dr. Çiğdem AYDEMİR

  • Doç. Dr. Işıl GÖĞCEGÖZ: Alkol ya da madde bağımlılığı da olan; depresyonlu, şizofrenili ve bipolar hastalarda tedavi yaklaşımı ne şekilde planlanmalıdır?
  • Prof. Dr. Nurper ERBERK ÖZEN: Tedavisi terk edilen ya da tedavi edilmeyen şizofreni, ömürden ve akıldan tüketir mi?
  • Prof. Dr. Kemal YAZICI: Dirençli şizofrenide klozapin kullanım biçimi, yan etkileriyle baş etme yolları, klozapine de dirençli olgularda tedavi seçenekleri?
  • Doç. Dr. Adnan ÇOBAN: Şizofrenili hastalarda izlenen “Bilişsel işlev bozuklukları ve yüz ifadesi tanıma bozukluğu” ne şekilde tedavi edilebilir?
  • Prof. Dr. Mustafa ARI: Şizofrenili hastalarda “Bilişsel davranışcı tedavi” nasıl yapılır ve klinik pratikte bu hastalarda hangi metaforlar kullanılabilir?
  • Prof. Dr. Mine ÖZMEN: Şizofrenide psikodinamik tedavi yaklaşım nasıl yapılır? Kendine özgü yanlar nelerdir? Diğer psikiyatrik hastalıklardan farklı olarak, nelere dikkat etmeyi gerektirir?
16:00-16:30 Kahve arası
19:30-21:00 Akşam Yemeği
21:00-24:00 Maraton kurslar

Salon A: Psikanalitik Psikoterapi Kursu: Prof. Dr. Mine ÖZMEN

Salon B: Bilişsel-Davranışcı-Tedavi (BDT) maraton kursu ; Uzm. Dr. Alp KARAOSMANOĞLU

                                                                                                                                                                                     
09:00-12:00 Sözel Bildiri Sunumları
12:00 Kapanış

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi

Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi

Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi; ilk önce Yüksek İhtisas Üniversitesi, Koru Hastaneleri ve …

Bir yanıt yazın