Ana Sayfa / Diş Hekimliği Fakülteleri / Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi; diş hekimliği eğitim ve öğretimi vermek amacıyla 18 Haziran 1987 tarihinde Selçuklu, Konya’da kurulmuştur.

Selçuk Diş Hekimliği; ilk faaliyetlerine Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde başlayarak, 1988 yılında 44 öğrenci ile lisans eğitimine başlamıştır. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği, günümüzde de kullanılan ilk binasına 1989 yılında kavuşmuştur. Öğrencilerine ikinci yılında klinik faaliyetlerine başlayan Selçuk Diş Hekimliği Fakültesi; ilk mezunlarını 26 diş hekimi ile 1993 yılında vermiştir. Diş Hekimliği Fakültesi, sonraki yıllarda büyüme kaydederek; akademik kadrosu, öğrenci kapasitesi ve ikinci binası ile ona ek olarak üçüncü binasına kavuşmuştur. Fakülte 2021 yılı itibariyle yaklaşık 12.000 m2’lik fiziki alanı ile; 700’e yakın lisans öğrencisi, 100’e yakın uzmanlık ve 50’ye yakın doktora öğrencisine eğitim veren İç Anadolu Bölgesi, Konya il, ilçe ve çevre illerden gelen hastalara medikal teknolojisi ve akademik kadrosu ile birlikte ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet vermektedir.

Fakülte tam zamanlı öğrenci kabul etmekte olup; Türkçe öğretim dili ile beş yıllık eğitim süresiyle eğitim – öğretim vermektedir. Öğretim programında bulunan teorik ve pratik dersler, temel tıp ve diş hekimliği bilgileri ile birlikte; araştırma, etik, iletişim ve istatistik konularını kapsamaktadır. Aynı zamanda, seçmeli dersler öğrencilerin ilgi duyduğu farklı alanlarda; bilgi ve beceri kazanmasına veya geliştirmesine olanak sağlayacak çeşitlilikte oluşturulmuştur.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Eğitim, Araştırma ve Sağlık Hizmetleri

Fakültede eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri, 2021 yılı itibariyle; 8 Ana Bilim Dalında bulunan 50’ye yakın öğretim üyesi ve yaklaşık olarak 100 Araştırma Görevlisi ile sürdürmektedir. Ana Binası A – B – C olmak üzere üç ayrı bloktan oluşmakta olup; A blokta Dekanlık ve İdari Ofisler, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Endodonti, Restoratif Diş Tedavisi, Periodontoloji, Pedodonti Anabilim Dalları ve bununla birlikte İleri Uygulamalar Kliniği ile Entegre Kliniği bulunmaktadır. B blokta; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ortodonti ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalları ve bunun yanında genel anestezi ameliyathanesi, araştırma laboratuvarı, sterilizasyon ünitesi, çamaşırhane ve teknik servis birimleri bulunmaktadır. C blokta; derslikler, konferans salonu, preklinikler ve fantom laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca, binalar arasında katları bağlayan tüp geçidinde; malzeme deposu, bloklar arasında dışarıda öğrenci kafeteryası yer almaktadır.

Erasmus ve Farabi Değişim Programı

Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan kliniklerde; yılda yaklaşık olarak 80 bin hastaya ağız ve diş sağlığı tedavisi uygulanmaktadır. Fakülte, Erasmus Programı kapsamında Uluslararası Üniversiteler ile iş birliği içinde olup; 2005 yılından itibaren karşılıklı öğrenci değişimi yapmaktadır. Ayrıca fakülte, 2008 – 2009 eğitim – öğretim yılı itibariyle Farabi Değişim Programı çerçevesinde; özellikle ulusal düzeyde Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı ile değişim yapmaktadır. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Konya Diş Hekimliği Fakülteleri arasında ve Türkiye’de sıralamadaki yeri ile tercih edilen fakülteler arasında yerini almaktadır.

Amaç ve Hedefler

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, amacı doğrultusunda; verdiği eğitim ile kültürel olarak donanımlı, iletişim kurabilen, üst düzey bilgi ve yetkinlikte aynı zamanda öğrenme ilkesini benimsemiş, araştırmacı, bilgiye ulaşma yollarını bilen, problem çözme yeteneği ile sorumluluk sahibi, ekip üyesi ve lider, teknolojiyi kullanan ve etik kurallara bağlı olarak, toplumun ağız ve diş sağlığının korunması ve hastalıklarının tedavisi için çalışan diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, hedeflerinin başlıca özelliği; ulusal çekirdek eğitim programı dikkate alınarak koruyucu hekimliğin ve toplum sağlığının ön planda tutulması, bilimsel düşünmeye ve buna ek olarak araştırmaya teşvik edecek şekilde planlanmaktadır. Aynı zamanda iletişim, takım çalışması, liderlik, risk yönetimi, deontoloji, davranış ve etik alanlarında gerekli öğrenme ve uygulama ortamlarını sağlayacak şekilde planlanmaktadır. Fakülte özellikle eğitim programında; eleştirel düşünme, problem çözme ve kanıta dayalı uygulama becerilerini geliştirecek çoklu ve etkin eğitim – öğretim ve bunun yanında ölçme – değerlendirme yöntemlerinin kullanılmasının sağlamaktadır. Ayrıca fakülte, donanımlı öğretim üyelerinin diş hekimliği eğitim kadrosunda yer almasını, öğretim üyelerinin bilimsel olarak ve eğitim alanlarında niteliklerini sürekli geliştirmesi ve güncellemesini oluşturmaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin beklenen yetkinlikleri kazanabilmeleri için ileri tıbbi teknolojilere sahip klinik uygulama ortamlarının ve bu ortamlarda yeterli sayıda klinik uygulama yapabilmelerinin sağlanması hedefleri arasında yer almaktadır.

İletişim

Alaeddin Keykubat Kampüsü

Adres: Akademi Mah. Yeni İstanbul Cad. 309 Selçuklu / Konya

Telefon: 0 332 241 00 41

Faks: 0 332 241 00 62

E-Posta: disfak@selcuk.edu.tr

Web: www.selcuk.edu.tr/dis_hekimligi

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ulaşım

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği lisans ve lisansüstü eğitim, araştırma ve klinik …

Bir yanıt yazın