Ana Sayfa / Eczacılık Fakülteleri / Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi; ilk önce Özel İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu adı ile Murat Barıştıran ve ortaklarının sahip olduğu Rehber Kolektif Şirketi tarafından 9 Kasım 1963 tarihinde Şişli, İstanbul’da kurulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Kasım 1963 tarihinde eğitim ve öğretime başlanmasına izin verilen Özel İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu; eczacılık eğitim ve öğretimine şirketin sahibi olduğu İstanbul Özel Dişhekimliği Yüksek Okulu ile birlikte başlamıştır. Okulların kurucu müdürlüğü Prof. Dr. Suat İsmail Gürkan tarafından yürütülmüş ve daha sonra Özel Eczacılık Yüksek Okulu’nun müdürlüğüne Prof. Dr. Sarım Çelebioğlu getirilmiştir. Bunun sonrasında, eğitim-öğretim İstanbul Üniversitesi Tıp, Fen ve Eczacılık Fakültelerinin öğretim üyeleri tarafından yürütülen Yüksek Okul; dolayısıyla, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin eğitim-öğretim programı aynen uygulanmıştır.

Yüksek Okul, 1965 yılında Nişantaşı’ndaki yeni binasına taşınmasının ardından ilk mezunlarını 1967 yılında vermiştir. Gündüz öğretiminin yanında gece öğretimi de yapan İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu; gece öğretiminin süresi dört yıl olmakla birlikte yarıyıllarının süresi gündüzden ikişer hafta daha uzun uygulanmıştır.

Anayasa Mahkemesi tarafından 12 Ocak 1971 tarihinde alınan karar ile Türkiye’de özel yüksek okul dönemi sona ermiştir. Kararın 9 Temmuz 1971 tarihinde yürürlüğe girmesi üzerine İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi‘ne bağlanmıştır.

İİTİA Eczacılık Yüksek Okulu

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi – İİTİA Eczacılık Yüksek Okulu; resmi olarak 9 Temmuz 1971 tarihinde kurulması sonrasında 1975 yılından itibaren öğrenci alınmasına başlanmıştır. Okulun müdürlüğü önce Prof. Dr. Nurettin Öktel ve daha sonra Prof. Dr. Fahir Sanel tarafından yürütülmüştür. İİTİA içinde, 1979 yılında fakülteler biçiminde örgütlenmeye gidilerek Eczacılık Fakültesi oluşturulmuştur. Fakülte Kurulunun oluşması sonrasında ilk toplantısını 13 Haziran 1979 günü yaparak Fakültenin adı Eczacılık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesine karar verilmiş ve dekanlığa Prof. Dr. Fahir Sanel’i seçmiştir.

Eczacılık Bilimleri Fakülte Kurulu; 18 Haziran 1979 tarihinde aldığı karar ile İİTİA Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu, Eczacılık Bilimleri Fakültesi ile birleştirilmiştir. Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu kadrolarının Fakülteye aktarılması ile Akademi kadrosunda bulunan öğretim üyeleri kadrolara atanmıştır.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

20 Temmuz 1982 tarihinde yayınlanan 41 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 14. maddesi ile “Marmara Üniversitesi”nin kurulmasının ardından İİTİA Eczacılık Bilimleri Fakültesi, Marmara ÜniversitesineEczacılık Fakültesi” olarak bağlanmıştır.

Marmara Eczacılık Fakültesi, böylelikle 1990 – 1991 yılı döneminde Haydarpaşa’daki tarihî binaya taşınmıştır. Fakülte, taşınma sonrasında daha geniş yere sahip olan ve altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür. Fakülte, daha sonra 14 Eylül 2019 tarihinde Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ndeki yeni binasına taşınması ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Aynı zamanda M.Ü. Eczacılık Fakültesi bünyesinde; Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi veya Eczacılıkta Uzmanlık Öğrencileri görev yapmaktadır. Ayrıca Fakültede Genel İdari Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Teknik Hizmetler, Yardımcı Hizmetler Sınıfları ile diğer birimlerde idari personeller görev yapmaktadır.

Fakültenin Eğitim-öğretim süresi 5 yıl olan Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi; mezunlarına “Eczacı” diploması vermektedir. Eczacılık Fakültesinde değişik çalışma alanlarına yönelik olarak eczacı yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim verilmektedir. Eğitim programı, eczacılık mesleğinin klinik yönü ile ilaç teknolojisindeki temel fonksiyonlarını kapsayacak şekilde olan Fakülte; zorunlu-seçmeli teorik dersler, laboratuvar ve staj uygulamaları olarak düzenlenmiştir. Doğal ve sentetik kaynaklı ilaçların üretim, kontrol ve pazarlamalarını esas alan temel teorik ve pratik bilgilerin yanında geniş çapta tıp ve hasta odaklı eğitim verilmektedir. Ayrıca, öğrenciye kozmetoloji, klinik eczacılık konusunda teorik ve pratik bilgiler veren Fakülte; teorik eğitim ile uygulamaya yönelik eczane, ilaç firmaları ve hastanelerde meslekleri ile ilgili staj yapabilmektedir. Dolayısıyla, insanla çok yakın ilişkide olan eczacıların eğitim programında; davranış bilimleri, eczacılık işletmeciliği derslerinin yanı sıra değişik kültür dersleri yer almaktadır.

Bölümleri

  • Eczacılık Meslek Bilimleri
  • Eczacılık Teknolojisi
  • Temel Eczacılık Bilimleri

Marmara Eczacılık Yükseköğretim Girdi Göstergeleri

Akademik Kadro.Akademik Takvim.Bilgi Yönetim Sistemi

İletişim
Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi

Adres: Başıbüyük Yolu No: 4/A PK: 34854 Başıbüyük / İstanbul

Telefon: 0 216 777 52 00

Faks: 0 216 777 52 01

E-Posta: pharmacy@marmara.edu.tr

Web: eczacilik.marmara.edu.tr

Ulaşım

İETT Hattı

  • 19B, 19H, 132SB, 132YB, 133F, KM41, KM42 veya KM45

Tren Hattı

  • Marmaray Maltepe İstasyonu

Metro Hattı

  • Kartal Metrosu

Minibüs / Dolmuş Hattı

  • C64 veya C308

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Eczacılık Fakülteleri

Eczacılık Fakülteleri

Eczacılık Fakülteleri listesi sıralamasında toplam 49 adet eczacılık fakültesi vardır. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta Eczacılık Fakültelerinin …

Bir yanıt yazın