ETKİNLİK EKLE

ETKİNLİK EKLE

Yükleniyor Etkinlikler

« Tüm Etkinlikler

  • Bu etkinlik geçti.

III. HIV/AIDS Farkındalık Sempozyumu

29. Kasım 2024 - 09:00 - 15:00
III. HIV/AIDS Farkındalık Sempozyumu

III.HIV/AIDS Farkındalık Sempozyumu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Şehir Hastanesi tarafından 29 Kasım 2024 tarihinde Wellborn Luxury Hotel, Kocaeli’de gerçekleşecektir.

Türkiye’de HIV/AIDS hasta sayısının giderek artış göstermesi nedeniyle tedavi başarısı, hastalara erken ulaşılması, erken tanı konulması, tedaviye hızlı başlanabilmesi sempozyumda tartışılacaktır. Sempozyumda tüm dünyada devam eden kür çalışmaları ile HIV epidemisi üzerinde durulması gerekenlerin yanı sıra hastalıktan korunma yollarının bilinmesi, hastaların tedavi edilmesi, yaşam konforunun ve bulaş riskinin azaltılması adına bilincin arttırılmasının önemini vurgulanacaktır.

2024 yılı HIV/AIDS Farkındalık Sempozyumunda güncel hastalık seyrinin Türkiye’deki durumu, yapılacak çalışmalar, alınacak önlemlerin konuşulması, irdelenmesi ile HIV/AIDS epidemisinin sonlandırılmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Kurulları

Kurulları

III.HIV/AIDS Farkındalık Sempozyumu

Düzenleme Kurulu

Sempozyum Başkanı

  • Dr. Öğr. Üyesi Gülten ÜNLÜ

Üyeleri

  • Özlem AYDIN
  • Fatma BAYRAK ERDEM
  • Ayşe BATIREL
  • Sibel BOLUKÇU
  • Yasemin ÇAĞ
  • Rıza Aytaç ÇETİNKAYA
  • Pınar ERGEN
  • Levent GÖRENEK
  • Deniz GÜR ALTUNAY
  • Aziz Ahmed HAMİDİ
  • Duygu KACAR KARAMAN
  • Arda KARAPINAR
  • Kadriye KART YAŞAR
  • Yıldız OLÇAR
  • Derya ÖZTÜRK ENGİN
  • Fatma YILMAZ KARADAĞ

Bilimsel Programı

Bilimsel Programı

29 Kasım 2024, CUMA
09.00 – 09.30
Açılış
09:30 – 10:40
OTURUM 1

HIV TAKİBİNDE NEREDE NASIL EKSİK KALIYOR MUYUZ?

OTURUM BAŞKANLARI YUVARLAK MASA: KADRİYE KART YAŞAR, AYŞE BATIREL, FATMA YILMAZ KARADAĞ, RIZA AYTAÇ ÇETİNKAYA

HIV EPİDEMİYOLOJİ/GENÇ POPULASYONDA ERKEN TANI OLANAĞI GELİŞTİRİLEBİLİR Mİ? MORTALİTE AZALIYOR MU? KOBORBİDİTE NASIL SEYREDİYOR?
Dr. Yıldız Olçar

HIV TAKİP VE YÖNETİMİ, EKSİK KALDIĞIMIZ YERLER VAR MI?
Dr. Fatma Bayrak Erdem

İNFLAMASYON VE SAĞLIKLI UZUN YAŞAM KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER NASIL?
Dr. Sibel Bolukçu

ZOR BİR OLGU/HIV&TBC OLGUSU
Dr. Deniz Gür Altunay

10:40 – 11:10
KAHVE ARASI
11:10 – 13:00
OTURUM 2

HIV GÜNCELLEME

OTURUM BAŞKANLARI YUVARLAK MASA: DERYA ÖZTÜRK ENGİN, LEVENT GÖRENEK, YASEMİN ÇAĞ, GÜLTEN ÜNLÜ

ANNE VE BEBEĞİ KORUYABİLİYOR MUYUZ?
Dr. Özlem Aydın

YENİ ENJEKTABL TEDAVİ SEÇENEKLERİNDE TEDAVİ BAŞARISI VE HASTA UYUMU NASIL?
Dr. Aziz Ahmed Hamidi

KARDİYAK VE METABOLİK KOMORBİDİTELERDE YÖNETİM
Dr. Pınar Ergen

ZOR BİR OLGU/HIV MALİGNİTE OLGUSU
Dr. Duygu Kacar Karaman

40 YIL SONRA NEDEN HIV/AIDS KONUŞUYORUZ?
‘Sivil Toplum Gözünden Damgalama Ayrımcılık ve Belirlenemeyen=Bulaştırmayan’ Aktivist, Yazar Arda Karapınar

Tartışma

13:00 – 14:30
ÖĞLE YEMEĞİ
14:30 – 15:00
İRDELEME / DİLEKLER / KAPANIŞ

Kayıt

S.B.Ü. Kocaeli Şehir Hastanesi

Adres: Tavşantepe Mh. Akif Sk. No: 72 İzmit/ Kocaeli

Telefon: +90 262 225 27 00

E-Posta: kocaelish@saglik.gov.tr

Web: kocaelisehir.saglik.gov.tr

Organizatör

Mekan

Türkiye’de tıp dernekleri ve sağlık kurum ve kuruluşları tarafından organize edilen Etkinlikler; sağlık profesyonellerini bir araya getirerek tıp ve sağlık alanındaki bilgi, araştırma ve gelişmeler paylaşılmaktadır. Ayrıca etkinlikler içinde yer alan tıp ve sağlık alanındaki önemli ay, gün ve haftalar toplumdaki farkındalığı oluşturmaktadır.

 

Etkinliklerin temel amacı, sağlık profesyonellerinin fikir alışverişinde bulunabildiği, yeni tıbbi teknolojiler hakkında bilgi edinebildiği ve en son araştırma bulgularını tartışabildiği bir platform sağlamaktadır. Katılımcılar, en son tıbbi buluşlar ve ilerlemeler hakkında bilgi edinebildikleri açılış konuşmaları, panel tartışmaları ve çalıştaylar gibi çeşitli oturumlara katılabilmektedir.

 

Aynı zamanda tıp kongreleri ve diğer etkinlik toplantılarında sağlık profesyonelleri ve toplumlar ağ kurma fırsatı yakalamaktadır. Bu etkinlikler, katılımcılar tanışmak ve bağlantı kurmak, deneyimleri paylaşmak ve gelecekte işbirliklerine yol açabilen ilişkiler kurmak için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

 

Tıp ve sağlık kongre toplantıları yeni tıbbi cihaz ve teknolojileri keşfetme şansı ile çeşitli tıbbi şirketlerin katılımcıları en yeni tıbbi ürün ve hizmetlerini sergilemektedir. Etkinlik katılımcıları; yeni tıbbi cihazlar, ilaçlar ve sağlıkla ilgili diğer ürünler hakkında bilgi edinme şansı yakalamaktadır.

 

Bu etkinlik toplantıları, katılımcılara eğitim ve ağ oluşturma fırsatlarının yanı sıra yeni şehirleri ve kültürleri keşfetme şansı sunmaktadır. Etkinlikler genellikle Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenleniyor ve katılımcılara yeni kültürleri, mutfakları ve manzaraları deneyimleme şansı vermektedir.

 

Etkinliklerin tarih ve yerleri Hipokratist – Sağlık Ansiklopedisinde  yer almaktadır.

events

ETKİNLİK EKLE

ETKİNLİK EKLE