Ana Sayfa / Hastalıklar / Kornea Hastalıkları

Kornea Hastalıkları

Kornea Hastalıkları; gözün ön kısmında bulunan damarsız ve saydam bir yapı olup, ışığı odaklayan ve gözü dış etkenlerden koruyan doku olan Kornea’nın; saydamlığı doğum, genetik, travma, enfeksiyon veya cerrahi sonrasında bozularak, saydamlığı bozularak görme kalitesi azalmaktadır. Kornea her hangi bir şekilde olumsuz yönde etkilenmesi, görmeyi azaltacağı gibi; ağrı, batma, yanma ve ışık hassasiyetinde artma gibi şikayetlere de yol açtığı görülmektedir.

Kornea Hastalıkları

Keratakonus Hastalığı

Keratakonus Hastalığı; gözün saydam tabakası olan korneanın, ilerli derecede miyop ve astigmat ile beraber incelme ve sivrileşmesi ile görülen hastalıktır. Genel olarak ergenlik dönemlerinde başlamasına rağmen, hastalar 20’li yaşlarında hastalıktan haberdar olmaktadır. Ortalama olarak 20 ile 40 yaş arasında ilerleme gösterip; 40 yaşın üzerinden sonra durağan bir döneme giren keratakonus; tedavi edilmediği durumlarda kornea nakli gerektirerecek ciddi görme sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır.

Kuru Göz Hastalığı

Kuru Göz Hastalığı; gözlerde batma ve yanma hissi ile kaşıntı, sulanma, göz çevresinde çapaklanma belirtileri gösteren hastalıktır. Bazı hastalıklarla beraber; ilaç kullanımı, yaş, çevresel faktörler ve hormon kuru göz hastalığının nedenleri arasında gösterilmektedir. Göz yüzeyini nemlendirme özelliği ile gözün sağlıklı olarak kalmasını sağlayan koruyucu bir mekanizma olan gözyaşının, üretimi azalarak veya üretilen gözyaşı kalitesinde bozulma neticesinde göz kuruluğu oluşmaktadır. Sağlıklı bir gözde nemlenmeyi sağlayan gözyaşı üretimi devamlı olarak olmalıdır.

Göz Uçuğu – Herpetik Keratit  Hastalığı

Göz Uçuğu veya Herpetik Keratit Hastalığı; gözün ön yüzeyinde bulunan saydam bir tabaka olan kornea; uçuk virüsü (herpes simpleks) ile karşılaşması sonucu gelişen bir enfeksiyon türüdür. Gözlerde ağrı, bulanıklık, kızarıklık ve sulanma görülmektedir.

Kornea Enfeksiyonları

Kornea Enfeksiyonları, çeşitli neden ve şekillere bağlı olarak; bakteri, virüs veya mantarların göze bulaşması sonrasında kornea zarar görebilmektedir. Keratit adı verilen ağrılı enfeksiyonlar; ağrı, bulanıklık, çapaklanma ve sulanma belirtileri ile korneada beyazlaşma ve lekelenme gelişmektedir.

Kornea Skarları Hastalığı

Kornea Skarları adı verilen yara dokusu ortaya çıktığında, yumuşaklık ve berraklık kaybolarak; görüş bozuk ve bulanık bir hale gelmektedir.

Kornea Dejeneratif Hastalıkları

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Y ile başlayan Hastalıklar

Y ile başlayan Hastalıklar

Y ile başlayan Hastalıklar, organizmanın içinde yapısal ve işlevsel anormalliğin ya da düzensizleşmesinin yanı sıra …