Ana Sayfa / Medikal Cihazlar / Enjektör Pompaları

Enjektör Pompaları

Enjektör Pompaları, Perfüzör Cihazı ya da Enjektomat diye adlandırılır. Sağlık kuruluşlarında, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde eğitimli sağlık profesyonelleri tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış; hastaya verilecek ilacı istenilen süre içinde, belirtilen dozajlarda ayarlanan medikal cihazdır.

Enjektör Pompaları Çalışması

Enjektör Pompalarının çalışması; cihaz istenilen ilaç miktarı ve zamanı programlandıktan sonra, sürekli çalışan motorun belirlenen aralıklarda enjektör pistonuna kuvvet uygulaması ile hastaya ilacın ulaşmasını sağlamaktadır.

Enjektör Pompaları Kullanımı

Enjektör Pompaları iki yönlü çalışmaktadır. Enjektörü iten ve çeken iki kuvvet yönü bulunmaktadır. Bu sayede enjektörü çıkartmaksızın enjektördeki çözelti alınabilmekte ve sonrasında sisteme aktarabilmektedir. Cihazı kullanmadan önce çalıştırıp cihazın kendisini test etmesini beklemelidir.

Enjektör Pompalarının üzerindeki LCD ekranda çalışma ve programlama adımları görülmektedir. Cihazın programlanabilir özellikleri sayesinde yapısal işlevsellik sağlanabilmektedir. Otomatik duruş algılama sistemine sahiptirler. Bu sayede yüksek basınç algılanması, enjektörün sonlanması durumunda kendiliğinden durabilmektedir.

Enjektör Pompaları 2/3-5-10-20-30-50/60 ml enjektörlerin tamamı kullanılabilir. Bu enjektörlerin boyutları cihaz tarafından otomatik olarak tanınmaktadır. Çok küçük dozların ve bu dozların gönderimindeki hassasiyet enjektör seçeneğine bağlı olarak kullanılır. Cihazda otomotik algılanması iş yükünü hafifletmektedir.

Cihazın çalışması sırasında elektromanyetik alan yaratacak cep telefonu ve yüksek manyetik alan yaratan MR benzeri cihazlarla birlikte kullanılmamalıdır. Hastanın kalp seviyesinden 120 cm yukarıda veya aşağıda çalıştırılmamalıdır. Sistemi alarm durumunda kullanmaktan kaçınmalıdır. Cihaz doğrudan güneş gören, çok yüksek sıcaklıkta ve nemli ortamlarda kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Basınç kontrolü sayesinde hastanın damar tipine uygun basınç ayarı sağlanabilmektedir. Cihazı çalıştırmadan önce iğnenin damara emniyetli olarak takıldığından emin olunmalıdır. Hava kabarcıklarının hastanın damarına girmesini engelleyen yapıya sahiptirler.

Uluslararası Kalite Belgeleri ISO ve CE Sertifikalarına sahip olmalıdır.

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Traksiyon Aleti

Traksiyon Aleti

Traksiyon Aleti; omurga ve iskelet sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak için bir mekanizma üzerinde güç sistemlerinin …