Egzema

Egzema, insan vücudunda derinin iç ve dış faktörlere bağlı olarak oluşan iltihabın; ciltte kuruma, kızarıklık, kaşıntı ve kabarcıklar oluşturan bir çeşit deri hastalığıdır.

Derinin üst tabakasının fizyo-anatomik bariyer fonksiyonunun hasarına yol açarak ortaya çıkan egzema; birçok sebebe bağlı olarak görülmekte olup, nedenleri tam olarak bilinmemekle beraber, yol açan birden fazla etken bulunmaktadır. Egzemanın birçok çeşidi olup, belirtileri çeşitlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Egzemalar basit yöntemlerle kontrol altına alınabilen bir hastalık olmasına rağmen, etkenlerine bağlı olarak ciltte birçok rahatsızlıkların yanı sıra; çatlayan veya pullanan deri mikroorganizmaların girişine sebebiyet verdiği için enfeksiyon riski oluşabilmektedir.

Hastalığın teşhisi genel olarak el, ayak ve bacaklarda görülmesine rağmen, insan vücudunun herhangi bir bölgesinde oluşabilmektedir. Tam olarak teşhisini koyabilmek, tip ve özelliklerine bağlı olarak değişik şekillerde kendini gösteren egzema; cilt muayenesi ve alerjenleri ortaya çıkarmak için hastanın sırt bölgesine alerjen maddelerin düşük konsantrasyonları yapıştırılarak yama testi ile araştırılıp teşhis konulabilmektedir.

Bulaşıcı olmayan ve sık rastlanan, tekrarlayan türleri bulunmaktadır.

Egzama Çeşitleri

  • Atopik Egzama
  • Seboreik Dermatit
  • Asteatotik Egzama
  • Kontakt Egzama
  • Numuler Egzama
  • Gravitasyonel Egzama

Hakkında hipokratist

Ayrıca Kontrol Et

Y ile başlayan Hastalıklar

Y ile başlayan Hastalıklar

Y ile başlayan Hastalıklar, organizmanın içinde yapısal ve işlevsel anormalliğin ya da düzensizleşmesinin yanı sıra …